eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A magyarok tudják, de nem csinálják

A legtöbben már sok ismerettel rendelkeznek arról, hogyan lehet megelőzni a szívbetegségeket, de ezeket nem alkalmazzák a saját életükben - mondta az InfoRádióban az Országos Egészségfejlesztési Intézet munkatársa a Szív Napja alkalmából. Monspart Sarolta elmondta: jelentős részben emiatt halnak meg évente 70 ezren Magyarországon szívbetegségekben.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) munkatársának tapasztalatai szerint Magyarországon az emberek sokkal többet tudnak a helyes táplálkozásról és a mozgás fontosságáról, mint korábban.

Sokan egészen tudományos alapon beszélnek ezekről a témákról, de a gyakorlatban csak nagyon kevesen alkalmazzák - tette hozzá Monspart Sarolta.

A szakember hangsúlyozta: az a nagy kihívás, hogyan lehet rávenni az embereket ezeknek az ismereteknek az alkalmazására.

A szív naponta több mint 100 ezret ver, és ahogy az autóra, erre is oda kell figyelni, például sportolással időnként meg kellene járatni - vont párhuzamot Monspart Sarolta.

Az OEFI munkatársa mindenkinek azt ajánlja, hogy kis lépésekkel haladjon, tegyen betartható fogadalmakat, például, hogy nem eszik édességet a hétvégén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×