eur:
392.57
usd:
354.45
bux:
72963.5
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Metal police handcuffs isolated on black background, copy space, 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Berúgtak, aztán sorra verni kezdték az ismerőseiket

Négy hajléktalan ellen emeltek vádat.

Vádat emeltek négy szegedi hajléktalan ellen, aki tavaly májusban olyan kegyetlen módon bántalmazta három sorstársát, hogy egyikük életét vesztette - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Saághy Flóra azt írta, a letartóztatásban lévő két férfival és két nővel mint többszörös visszaesőkkel szemben, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése minősített esete miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a négy hajléktalan tavaly május 27-én, közös italozásuk során elhatározták, hogy mondvacsinált sérelmeik miatt megleckéztetik haragosaikat. A két férfi és két nő a késő délutáni órákban felkereste egy erdős területen lakó két ismerősét. Először megverték, majd az eldurvuló támadás során késsel többször megszúrták őket. Egyiküket egy kutyalánccal kikötözve, szexuálisan is kíméletlenül bántalmazták. Ugyanezen a napon, a kora esti órákban a négy vádlott átment a harmadik férfihoz, akire szintén rátámadtak. Őt brutálisan, egy vasrúddal verték össze, majd otthagyták. A sértett rövid idő alatt belehalt sérüléseibe.

Címlapról ajánljuk
Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

A gyermekruhák és a gyermekcipők 2-4, a tanszerek 7 százalékkal drágultak, míg az étkeztetéssel kapcsolatos költségek 8 százalékkal emelkedtek egy év alatt – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője. Erdélyi Dóra arról is beszélt, hogy a magyar szülők terheit számos állami és önkormányzati iskoláztatási támogatás könnyítheti meg. Körkép.

Jócskán meghosszabbították a hőségriasztást

Kánikulai időjárással indul a szeptember és a tanév. Különösen oda kell majd figyelni a gyerekek esetében a víz és az ásványi anyagok pótlására. A közlekedők számára is kihívás lesz a hőség és a megnövekvő forgalom együttese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány; az erről szóló törvényjavaslatot csütörtöki ülésén vitatta meg a kabinet. Marko Primorac pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: az új adónem nem vonatkozik majd az életvitelszerűen használatos ingatlanokra, valamint azokra sem, amelyeket hosszú távra kiadnak, legalább tíz hónapra egy évben. Azokat az ingatlanokat azonban, amelyek üresen állnak, vagy csak rövid távra adják bérbe, megadóztatják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×