eur:
390.93
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Beírta az aznapi dátumot, lelopták számlájáról az annak megfelelő összeget

Kitalált nyereményjátékkal vertek át két gyanútlan áldozatot is.

A Kaposvári Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival és élettársával szemben, akik két bankszámlát bocsátottak a nyereményjátékos csalást elkövető bűntársuk rendelkezésére - áll az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a jelenleg Ausztriában letartóztatásban lévő férfi és élettársa egy harmadik személy számára rendelkezésre bocsájtotta a nő egyik ismerősének bankszámláját, hogy azon a csalással megszerzett pénzt tudja fogadni, eközben ugyanebből a célból a férfi is nyitott egy új számlát a saját nevére. Az elkövető, aki a csalásokat végrehajtotta, két sértettet tévesztett meg egy állítólagos nyereményjátékkal. Azt adta elő, hogy az egyik mobilszolgáltató játékán nagy értékű mobiltelefont, illetve készpénzt nyertek, melynek megszerzése érdekében rábírta a károsultakat arra, hogy tudtukon kívül hajtsanak végre átutalásokat a vádlottak által biztosított bankszámlákra.

Az egyik áldozat az aznapi dátumot adta meg, így 2 millió forint feletti összeget utalt át szándékán kívül, míg a másik azt hitte, az összeghez írt "1234567" egy biztonsági kód,

Az utalások megtörténte után a férfi, illetőleg a páros kérésére a bűncselekményről tudomással nem rendelkező ismerősük a bankszámlákra beérkezett összegeket az egyik kaposvári bankfiókban felvette. A páros tagjai ilyen módon közel 4 millió forintot szereztek meg. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben fegyházbüntetést, míg a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×