eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

"Kannabiszerdőre" bukkantak a magyar rendőrök - fotók

"Különös műgonddal nevelt kábítószer-ültetvényét külön erre a célra átalakított épületekben rejtegette" egy férfi - számolt be a "fogásról" honlapján a rendőrség.

Több épületben is ültetvényt rendezett be egy budapesti férfi Mány külterületén - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írták, az 51 éves férfi lakossági bejelentsé alapján, még 2023 májusában került a bicskei nyomozók látókörébe. A felderítés nyomán kiderült, hogy az illető a mányi szeméttelepen több épületet is úgy alakított át, hogy azok kábítószer-termesztéshez alkalmasak legyenek, így klímaberendezéssel, lámpákkal, ventilátorokkal és szellőztető-berendezéssel látta el azokat.

Az egyenruhások október 11-én csaptak le a drogtermesztőre, a szóban forgó helyszínen pedig kutatást tartottak, melynek során maguk is szembesülhettek vele, hogy a férfi milyen precízen figyelt az illegális ültetvény kialakításánál a részletekre.

A szeméttelepen álló hangárban, valamint a mellette lévő épületben összesen

550 cannabistőre és 105 gyökeres szárcsonkra bukkantak a rendőrök, egy további ingatlanban tárolt hűtőládából pedig több mint 8 kilogramm fagyasztott, zöld növényi törmelék

került elő, melyről az elsődleges szakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül.

A helyszínen elfogott drogtermesztőt a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

(A nyitókép illusztráció, a többi fotó forrása: police.hu)

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×