eur:
389.7
usd:
361.88
bux:
68312.6
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tragikus véget ért a száguldozás, ketten meghaltak – megrázó fotók

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki gépkocsijával a megengedett sebességet túllépve okozott két ember halálával, és három ember súlyos sérülésével járó közúti balesetet.

A vádirat szerint a férfi 2021. május 5-én a kora esti órákban az általa vezetett személygépkocsival közlekedett a 3115-es főúton Tápióbicske felől Nagykáta irányába. A férfi gépkocsijában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is.

A gépkocsi a megengedett 90 km/h-s sebességet jóval túllépve 116 km/h-s sebességgel haladt a nedves burkolatú úton, amikor egy balra ívelő kanyarban a férfi elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba.

A férfi a gépkocsijával frontálisan összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó személygépkocsival, amelyben a járművet vezető idős nő mellett egy fiatal férfi is utazott.

Az ütközés következtében a vétlen gépkocsi a menetiránya szerinti jobb oldali árokba sodródott és fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbe fordult.

A helyszínre érkező mentők a fiatal nőt, valamint a vétlen jármű idős vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de a szakszerű kórházi ellátás ellenére a fiatal nő május 7-én, az idős nő május 9-én életét vesztette. A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett el, az balesetet okozó férfi, valamint két utasa súlyos, negyedik utasa pedig könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×