eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Gozsdu Udvar az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Király utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy razzia és két letartóztatás után fellélegezhetnek a Gozsdu udvarban

Két, az éjszakai életben is rettegett bűnöző letartóztatása után változások jöhetnek a bulinegyedben.

A hétvégi budapesti belvárosi általános razzia során kiemelten kezelték a Gozsdu udvart a hatóságok. A Magyar Nemzet arról értesült, hogy a szórakoztató épülettömb kiemelt ellenőrzése összefügghetett egy napokkal korábbi elfogással, amikor két, az éjszakai életben is rettegett bűnözőre csaptak le a rendőrök.

D. Gézát és K. Csabát február 9-én éjszaka egy életveszélyes fenyegetésekkel járó zsarolási ügy miatt fogták el. A lap szerint ahhoz a bűnözői körhöz tartoznak, amelynek tagjai pár napja csaknem tömegverekedést robbantottak ki egy edzőteremben.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felderítő főosztály bűnszervezetek elleni osztályán csalás miatt indult büntetőeljárás. Az ügy alapját egy illegális üzlet jelentette. Az eladó tisztázatlan tulajdoni viszonyban lévő fémárut akart eladni a két elfogott férfinak. Amikor a vevők erre rájöttek, a hatóságok értesítése nélkül maguk akarták visszaszerezni az előleget, és rendezni átverőjükkel a dolgot, mégpedig úgy, hogy megzsarolták. D. Géza és K. Csaba a megalapozott gyanú szerint a fémáruért átadott több millió forint ötszörösét követelte a kereskedőtől, és azzal fenyegették meg, hogy ha a pénzt nem adja meg nekik, akkor ezt rajta és a családján torolják meg.

A 44 és a 48 éves budapesti férfit február 9-én éjszaka a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályának segítségével elfogták, majd február 12-én harminc napra letartóztatta őket az illetékes nyomozási bíró.

A napilap forrásai szerint az éjszakai életben ismert két férfi fő profilja többek között belvárosi szórakozóhelyek, köztük a Gozsdu udvar védelmének az ellátása, emellett kétes hátterű területi és birtokviták rendezése. A letartóztatottak, illetve az általuk irányított bűnbanda tagjai kiemelten erőszakos, agresszív, az éjszakai életben és bűnözői körökben rettegett bűnözők, akik fizikai bántalmazásokkal, fenyegetésekkel szereztek érvényt maguknak a lap szerint.

K. Csaba résztvevője, egyes hírek szerint vezetője volt a 2021. október 3-ra virradóra a Gozsdu udvarban történt erőszakos, garázda bűncselekménynek is, ahol az egyik játékterem biztonsági őre fegyvernek látszó tárggyal (mint kiderült, légpisztollyal) több lövést adott le a szórakozóközpont udvarának biztonsági szolgálatát ellátó K.-ékra. A vizsgálat adatai szerint a támadók azt akarták elérni, hogy újra ők védhessék a játéktermet is.

A cikk szerint a január 30-i angyalföldi Béke téren, egy edzőterem előtt történt „erődemonstráció” hátterében szintén D. Géza és K. Csaba állt. Mintegy száz fős, az éjszakai életben is ismert, erőszakos, agresszív, „keményfiúkból” álló csoportot vonultattak fel B. Attilával szemben.

A csoportosulást a tervezett erőszakos cselekményeket megelőzően a BRFK és a Készenléti Rendőrség jelentős létszámú erővel feloszlatta, így bűncselekmény vagy más, erőszakos cselekmény nem történt, nem történhetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×