eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

Fizetés nélkül kitolta a telepakolt bevásárlókocsit, de ezzel még nem érte be – videó

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem aprózta el a bolti tolvajlást, ám gyorsan lebukott.

A vádirat szerint a 47 éves Zala megyei illetőségű elkövető 2022. március 13-án, délelőtt autóval érkezett egy veszprémi szupermarkethez, majd lopási szándékkal bement az üzletbe. Telepakolt különböző élelmiszerekkel és háztartási eszközökkel egy nagy bevásárlókocsit, majd azt az áruvédelmi kapuk mellett fizetés nélkül kitolta a parkolóban álló járművéhez. Nem elégedett meg azonban a zsákmánnyal, visszament az üzletbe, és újabb bevásárlókocsit rakott tele árucikkekkel, majd azt ugyanott ismét kitolta az áruházból.

Ekkorra már felfigyeltek rá, és az üzlet biztonsági őre a nyomába eredt. A férfi a bevásárlókocsit hátrahagyva gyalogosan menekült a helyszínről, ám hamarosan sikerült feltartóztatni – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A vádlott autójában és a hátrahagyott bevásárlókocsiban összesen 200 675 forint értékű áru volt, majd aznap este a lakóhelyén tartott házkutatás során további, ugyanazon üzletlánctól eltulajdonított, 118 543 forint értékű árucikket találtak.

A férfit korábban lopás miatt próbára bocsátotta a bíróság, ezért az ügyészség indítványozta a mostani ügy elbírálására illetékes Veszprémi Járásbíróságnak, hogy egyesítse az ügyeket és szüntesse meg a próbára bocsátást, egyidejűleg halmazati büntetésként ítélje közérdekű munkára a férfit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×