eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin
Hand in jail
Nyitókép: anurakpong/Getty Images

Droggal átitatott levelet küldetett magának a börtönbe

A küldemény azonban nem ért célba, mivel a fegyintézet gyanúsnak ítélte és visszatartotta.

A vádirat szerint a fegyházbüntetését töltő kábítószer-kereskedő megszervezte, hogy egy ismeretlen személy 4F-MDMB-BICA hatóanyagtartalmú, úgyenevezett „bika” nevű új pszichoaktív anyaggal 15 darab A/4-es papírlapot átitasson és azt elküldje a férfi Baja környékén élő anyjának.

A vádlott a vele kapcsolatot tartó anyjával, az ügy másik vádlottjával megbeszélte, hogy az elkészült preparátumot levélpostai küldeményként feladja a számára. Az asszony az ismeretlen „készítőtől” az otthonában 2020. szeptember 7-én átvette a droggal átitatott papírlapokat tartalmazó nagyméretű borítékot, amelyen feladóként egy ügyvédet tüntettek fel. Ezután a levelet fiának címezve feladta.

A büntetés-végrehajtási intézet azonban gyanúsnak ítélte a küldeményt és nem adta át a férfinak. Az iratcsomagban az iratok pszichoaktív anyaggal voltak átitatva, amelynek tiszta hatóanyag tartalma többszörösen meghaladta a csekély mennyiség alsó határát – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a férfit és az anyát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, ezért a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×