INFORÁDIÓ
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia

bodoky károly

d. alex

döcher györgy

gyilkosság

Kiadja hazánknak Németország egy 1999-es gyilkosság gyanúsítottját

Kiadja hazánknak Németország egy 1999-es gyilkosság gyanúsítottját

Infostart

Bodoky Károly az utolsó előtti élő gyanúsítottja a dunaszerdahelyi vérengzésnek, de nem csak annak.

Kiadják hamarosan Magyarországnak a német hatóságok Bodoky Károlyt, akit még csaknem két hete fogtak el Bajorországban. A Magyar Nemzet bajor rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, a felvidéki, szlovák állampolgárságú magyar férfit Döcher György és társa 1999-es meggyilkolása miatt köröztették.

A bajorországi értesülések szerint az ügyben Bodoky Károly mellett a budai Pasaréti téren egy másik férfit is elfogtak, D. Alexet, aki viszont már hazai letartóztatásban van - hiába ajánlott ügyvédjén keresztül akár 75 millió forintos óvadékfizetést.

A szlovák és a magyar hatóságok úgy vélik, hogy a budapesti leszámolás összefüggésben volt az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkossággal is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda eddig beszerzett adatai szerint a Döcher-gyilkosság elkövetésére D. Alex kérte fel barátját, Sátor Lajost, aki a 2005-ben autóbalesetben elhunyt Szamaránszky Árpáddal és a most elfogott Bodoky Károllyal végeztette el a bűncselekményt. Ezt követően Sátor Lajos azt kérte cserébe D. Alextől, hogy segítsen meggyilkolni a dunaszerdahelyi maffia akkori vezérét, Pápay Tibort, akinek a helyét Sátor akarta elfoglalni. Végül nemcsak Pápayval, hanem kilenc emberével is végeztek a gyilkosok, összesen 113 lövéssel a Fontana bárban.

A dunaszerdahelyi merénylet utolsó két élő gyanúsítottja a Döcher-gyilkossággal is megvádolt D. Alex (Haris Sándor) és Bodoky Károly.

A dunaszerdahelyi maffiaháború kegyetlenségét mutatja, hogy végül a Fontana-beli vérengzést megrendelő Sátor Lajost is megölték. Sátort 2005-ben a saját embere, Németh Lehel lőtte agyon és ásta el. A holttestet – miután a szlovák rendőrök egyre több elvermelt áldozatot találtak meg – kiásta, és egy másik helyen újra elhantolta. Azt viszont azóta sem árulja el, hogy hová. A vizsgálati fogságban lévő Némethet várhatóan novemberben fogják elítélni, többek között Sátor meggyilkolása miatt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018