eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Vége, nincs magyarországi felelőse a veronai busztragédiának

A Nemzeti Nyomozóiroda lezárta a munkát az alvászavarral küszködő buszvezetőnek engedélyt adó orvos ügyében.

Bűncselekmény hiányában megszüntette az NNI a nyomozást a veronai buszbaleset üzemorvosi szálában is - írja az Index a Nemzeti Nyomozóirodátol kapott információkra hivatkozva.

Ez azt jelenti, hogy nincs Magyarországon felelőse a 17 halálos áldozatot követelő közúti balesetnek, miután bűncselekmény hiányában július 21-én megszüntették az eljárást az ellen az orvos ellen, aki korábban alkalmassági engedélyt adott a busz súlyos alvászavarral küzdő sofőrjének.

Korábban vizsgálták a buszt üzemeltető Pizolit Kft.-t is, hogy minden rendben volt-e műszakilag a járművel, de ott sem nyomoznak már.

A veronai bíróság korábban 12 év szabadságvesztésre ítélte a busz sofőrjét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×