INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

bűnügy

fiatalkorú

késelés

Bocsánatkérő levelet küldött áldozatának is a győri diák

Bocsánatkérő levelet küldött áldozatának is a győri diák

Infostart

Levélben kér bocsánatot tanárától és osztálytársaitól a jelenleg elmeorvosi vizsgálata eredményére váró H. András, aki tavaly késelte meg osztályfőnökét, egy hármas osztályzat után egy győri középiskolában.

Levelet írt az osztálytársainak és az osztályfőnökének is az a 17 éves győri diák, aki tavaly decemberben egy késsel többször megszúrta az osztályfőnökét - értesült a Blikk. A lap információi szerint a jelenleg őrizetben lévő H. András a levelekben mindenkitől bocsánatot kér, állítása szerint senkit nem akart bántani, ő sem érti, miért borult el az agya, miután a tanárnő hármas osztályzatot adott neki. A lap úgy tudja, a korábbi mintadiák a rácsok mögött kifogástalanul viselkedik, az őrökkel és a pszichológussal is maximálisan együttműködik.

A kamasz egyébként az óra előtt jelezte diáktársainak, hogy bosszút áll a pedagóguson. A fiú a nyomozási bíró előtt elismerte a tettét, bár állítása szerint a bűncselekmény elkövetésére nem emlékszik.

A jelenleg őrizetben lévő kamasz a leveleket az ügyészséghez juttatta el. Ügyvédje, Faragó Péter szerint egyelőre az igazságügyi elmeszakértői vizsgálat eredményét várják, mivel csak annak ismeretében dönthető el, beszámítható volt-e a védence a tett elkövetésekor. Abban az esetben, ha a szakértő szerint H. András a bűncselekmény elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban, a büntetését nagy valószínűséggel nem a rácsok mögött, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti majd le.

A hátba szúrt tanárnőt megoperálták, a műtét után felépült és visszaállt a munkába.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018