INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

győr

késelés

iskola

ügyvéd

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.

Újabb fordulat a győri iskolai késelés ügyében

Infostart

A fiú ügyvédje szerint nem megfelelő szakember vizsgálta a diákot.

Tavaly decemberben egy 17 éves diák a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. osztályának fizikaóráján többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnöknőjét. Mindezt állítólag egy dolgozatra adott hármas jegy miatt. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, karját megműtötték.

A diák továbbra is azt vallja, hogy hirtelen felindulásból támadta meg a tanárár. Ezzel szemben az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások alapján a nyomozók azt állapították meg, hogy a fiú nem hirtelen felindulásból cselekedett, hanem készült a tettére és előre kitervelte a támadást.

A diák ügyvédje az ATV Híradónak azt mondta: szerinte korai volt lezárni a nyomozást, mert a bizonyításban maradtak nyitott kérdések.

Faragó Péter kiemelte: olyan igazságügyi szakértő készített szakvéleményt a fiúról, aki nem rendelkezik a szükséges kompetenciával. A rendelet szerint ugyanis csak ifjúsági- és gyermekpszichiáter vizsgálhatta volna meg a diákot, ezzel szemben felnőtt pszichiáter tette ezt meg.

A védő szerint az is eljárási hiba volt, hogy a fiút nem hallgatták meg 72 órán belül, csak másfél hónappal az eset után.

A szakvélemény hiányos és ellentmondásos, ezért magán úton fognak új vizsgálatot készíttetni a fiúról

– tette hozzá.

Faragó Péter a diákról azt mondta: befelé forduló és magányos. Hiába kérvényezték, hogy a családja mellett bűnügyi felügyelet mellett legyen otthon, ezt elutasították, mert az ügyészség szerint fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Az ügyvéd attól tart, hogy a fiú ügyével akarnak példát statuálni, és akár egy súlyos ítélettel akarják visszatartani az iskolásokat hasonló bűncselekményektől.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018