eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Terrorcselekménynek számít a szomszédasszony megölésével fenyegetni

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek fontos munkája lesz egy éktelen haragra gerjedt férfi szavai kapcsán.

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy Győr környéki férfi ellen, aki azzal fenyegette meg az ügyészséget, hogy megöli szomszédja feleségét, ha nem foglalkoznak az általa kezdeményezett üggyel - közölte a főügyészség csütörtökön.

Takács Péter főügyész közleménye szerint a férfi és a szomszédos család között kialakult haragos viszony 2010 őszére tettlegességig fajult. Ezután a vádlott 2011 nyarán légpuskával meglőtte a szomszéd családfőt, 2015-ben pedig levélben és egy napilap olvasói levelében fenyegette meg szomszédasszonyát.

E tettei miatt a férfit a bíróság akkor felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A vádlott tavaly nyáron feljelentést tett a 2010-ben történt bántalmazása miatt, de azt elévülés miatt elutasították. Ekkor a vádlott két beadványban is azzal fenyegette meg az ügyészséget, hogy "ha nem kap erkölcsi és anyagi elégtételt", ha nem foglalkoznak az ügyével, akkor a szomszéd férfi feleségét mint felbujtót megöli késsel, baltával, benzinnel és gyufával. Idén februárban aztán a nőt magát is megfenyegette levélben.

A férfi jelenleg letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×