eur:
389.14
usd:
363.49
bux:
68169.45
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök helyszínelnek az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyének kihajtójánál 2017. december 4-én. Ezen a napon hajnalban megöltek egy embert a pihenőben.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Gyilkosság az M5-ösön: az életfogytiglannál is többet kér az ügyész

Az egyik legsúlyosabb büntetést kapta első fokon az autópálya-pihenőben haragosát és útitársát is lelövő német férfi, de a vádhatóság súlyosításért fellebbezett.

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék még májusban azt a német állampolgárt, aki az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített 2017-ben. Az 53 éves török származású férfit több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ítélet szerint a férfi legkorábban 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította a férfit Magyarország területéről.

A vádlott évekkel korábban ismerte meg a későbbi sértettet, segített a bolgár állampolgárságú, szintén török nemzetiségű férfinak Ausztriába költözni, elhelyezkedni és kölcsön is adott neki. Mivel a pénzt nem kapta vissza, a viszonyuk megromlott, és a vádlott mikor megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli őt.

A vádlott 2017. december 4-én magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét, majd Hegyeshalomra hajtott. Eltervezte, hogy a határon bevárja ismerősét, majd követi őt. A sértett - egy osztrák állampolgárságú munkatársával együtt - meg is érkezett, majd továbbindult Röszke irányába. Hajnalban megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél és utastársával együtt elaludt. A vádlott is megállt a pihenőnél, magához vette illegálisan tartott, sorozatszám nélküli pisztolyát, fejére sapkát, kezére kesztyűt húzott, és a sértett autójához ment.

A vezetőoldali ablakon bekopogva felébresztette a sértettet, aki megpróbált elmenekülni. Vádlott ekkor azonnal lőtt, ötször ismerősét, kétszer az osztrák férfit találva el. A bolgár férfit érő lövések egyike a szívbe hatolt, de még annyi ereje maradt, hogy az autót elindítsa, és azzal kihajtson a pihenőből, de a helyszínen meghalt. Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, kórházba szállítása után életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A férfi azzal védekezett, hogy erős felindulásból követte el az emberölést, az áldozat utastársáról pedig nem is tudott, csak azért adott le több lövést, mert a kesztyűje beszorult a pisztoly ravaszába. Emiatt a védelem a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Most kiderült, hogy a Szegedi Fellebbviteli Ügyészség is jogorvoslatot kér, indítványt tett a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására, egyebekben a az első fokú ítélet helybenhagyását kérte.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár majd el.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×