INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Újabb fordulat az M5-ösön történt gyilkosság ügyében

InfoRádió
Az osztrák rendőrség különleges egysége elfogott egy 52 éves férfit, Bad Ischlben, a kedden történt Csongrád megyei lövöldözéssel összefüggésben.

Az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél történt leszámolás során egy 39 éves férfi azonnal életét vesztette, mellette ülő kollégáját jelenleg is a szegedi kórházban ápolják. A most elfogott férfit a kórházban ápolt áldozat is azonosította egy fénykép alapján - olvasható a HírTV honlapján. A csatorna Riasztás című műsorának értesülése szerint a férfi otthonában tartott házkutatás során megtalálták a támadáshoz használt fegyvert, és az akkor viselt ruhákat is. Előzetes letartóztatásba helyezték.

Az RTL Híradó információi szerint a megmenekült férfi szerb származású, míg az elhunyt sofőr török származású volt. Ausztriában autókereskedőként dolgozhattak.

Az áldozat életmentő műtéten esett át a szegedi kórházban. Kikerült az intenzív osztályról, kórterme előtt fegyveres rendőrök őrködnek - írta a csongradhir.hu.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám információink szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat - írta a Délmagyar. A portálnak Bilkei Pál kriminálpszichológus úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg leszámolás történhetett.

A címlapról ajánljuk