INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

halálkamion

embercsempészet

bíróság

ítélet

Kecskemét, 2018. június 14. A vádlottak az ítéletet hallgatják az L. S. és tizenhárom társa ellen emberölés, embercsempészés, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2018. június 14-én. Első fokon 25 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Kecskeméti Törvényszék azt a négy embercsempészt, aki 71 illegális bevándorló halálát okozta az úgynevezett parndorfi halálkamion ügyében. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Halálkamion: másodfokú ítélet várható a héten

Infostart

Másodfokon ítélik el e héten a halálkamionként ismertté vált ügyben az egyebek mellett hetvenegy migráns halálát okozó nemzetközi embercsempész csoport tagjait lapértesülés szerint.

Tényleges életfogytiglani fegyházra ítélhetik másodfokon e héten a Szegedi Táblabíróságon az afgán Lahoo Samsooryamalt és három bűntársát a sajtóban parndorfi halálkamion-ügyként ismert büntetőperben - írja a Magyar Nemzet.

Az afgán bandavezér és tizenhárom társa ellen különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette és társtettesként, folytatólagosan, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, részben a csempészett személyek sanyargatásával, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés miatt indult büntetőper.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kecskeméti Törvényszék tavalyi elsőfokú ítéletét követően tizenhárom vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta a fellebbezésében. Az emberölés miatt is 25-25 év szabadságvesztésre ítélt első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottal szemben életfogytig tartó büntetés kiszabását indítványozták.

A fellebbviteli ügyész perbeszédében hangsúlyozta: az első négy vádlott esetében csak életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása szolgálná a büntetési célok megvalósulását.

Továbbá négy vádlott közül csak a másodrendű vádlott esetében legyen lehetőség a feltételes szabadságra bocsátásra, míg három társánál tényleges életfogytiglani szabadságvesztést szabjon ki az ítélőtábla – indítványozta az ügyész.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018