eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin
A vádlottak az ítéletet hallgatják az L. S. és tizenhárom társa ellen emberölés, embercsempészés, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2018. június 14-én. Első fokon 25 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Kecskeméti Törvényszék azt a négy embercsempészt, aki 71 illegális bevándorló halálát okozta az úgynevezett parndorfi halálkamion ügyében.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Halálkamion: másodfokú ítélet várható a héten

Másodfokon ítélik el e héten a halálkamionként ismertté vált ügyben az egyebek mellett hetvenegy migráns halálát okozó nemzetközi embercsempész csoport tagjait lapértesülés szerint.

Tényleges életfogytiglani fegyházra ítélhetik másodfokon e héten a Szegedi Táblabíróságon az afgán Lahoo Samsooryamalt és három bűntársát a sajtóban parndorfi halálkamion-ügyként ismert büntetőperben - írja a Magyar Nemzet.

Az afgán bandavezér és tizenhárom társa ellen különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette és társtettesként, folytatólagosan, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, részben a csempészett személyek sanyargatásával, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés miatt indult büntetőper.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kecskeméti Törvényszék tavalyi elsőfokú ítéletét követően tizenhárom vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta a fellebbezésében. Az emberölés miatt is 25-25 év szabadságvesztésre ítélt első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottal szemben életfogytig tartó büntetés kiszabását indítványozták.

A fellebbviteli ügyész perbeszédében hangsúlyozta: az első négy vádlott esetében csak életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása szolgálná a büntetési célok megvalósulását.

Továbbá négy vádlott közül csak a másodrendű vádlott esetében legyen lehetőség a feltételes szabadságra bocsátásra, míg három társánál tényleges életfogytiglani szabadságvesztést szabjon ki az ítélőtábla – indítványozta az ügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×