eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újabb fejlemény a halálkamion ügyében

Franciaországban elfogták az ügy három, szökésben lévő vádlottjának egyikét. A Szegedi Ítélőtábla döntött a letartóztatásáról.

A Szegedi Ítélőtábla elrendelte annak az eddig szökésben lévő, pár hete elfogott férfinak a letartóztatását, akit 3 év fegyházra ítélt a Kecskeméti Törvényszék társtettesként elkövetett embercsempészés miatt - írta a 24.hu. A XIV. rendű vádlott bolgár férfit 3 évre eltiltották a közügyektől, és ugyanennyi időre kitiltották az országból, feltételes szabadság nem bocsátható.

Az ügy VII. rendű bolgár és XII. rendű afgán vádlottja még változatlanul szökésben van.

Az úgynevezett halálkamionos bűnszervezet 2015 februárja és 2015. augusztus 27. között működött. 2015 júniusától napi rendszerességgel szállítottak menekülteket Németországba vagy Ausztriába személyszállításra alkalmatlan, zárt, sötét és levegőtlen teherautókba zsúfolva, embertelen körülmények között.

A bűnbanda tagjai 2015. augusztus 26-án 71 migránst – 59 férfit, nyolc nőt és négy gyereket - zártak egy belülről nem nyitható, sötét és szellőzés nélküli hűtőkamionba Mórahalom térségében. A járművet Ausztriába vezették. A szállított személyek az indulás után dörömböléssel és kiabálással jelezték, hogy nem kapnak levegőt, amit két vádlott is hallott. A bűnszervezetet vezető első rendű vádlott azt az utasítást adta azonban, hogy ne nyissák ki a raktér ajtaját. A raktérbe zárt emberek még magyar területen, az indulástól számított három órán belül gyötrelmes körülmények között megfulladtak – emlékeztet az ügyészség közleménye. Az osztrák határt Hegyeshalomnál 9 óra után lépték át az embercsempészek, majd Parndorf közelében megálltak, és a hűtőkamiont hátrahagyva távoztak a helyszínről.

Első fokon 25 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Kecskeméti Törvényszék a négy vádlottat az ügyben. Az ügyészség viszont életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, azzal, hogy csak a másodrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×