INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

gyilkosság

számszeríj

németország

Vendégház az Ilz folyó partján, a bajorországi Passauban 2019. május 13-án. A házban három, nyílpuskával lelőtt ember, két nő, és egy férfi holttestét találták meg, a rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy az áldozatok német állampolgárok.

Megdöbbentő részletek a passaui nyílvesszős gyilkosságokról

Infostart

Bérgyilkosságként vagy öngyilkosságként kezeli majd a történteket a rendőrség - értesült a dpa német hírügynökség. A bizarr gyilkosságsorozat áldozatairól közben kiderült, hogy valamennyien rajongtak a középkori harcokért.

Mint arról az Infostart beszámolt, napok óta egy rejtélyes gyilkosságsorozat tartja lázban a németeket, összesen öt holttestet találtak, hármat az Ilz folyó partján, egy passaui panzinóban. Velük számszeríj ütötte seb végzett. Két nő holttestére pedig az Alsó-Szászország tartományi Wittingenben, egy lakásban bukkantak. A passaui és a wittingeni gyilkosságok között sajtóhírek szerint az a kapcsolat, hogy a wittingeni lakást a passauban meggyilkolt egyik nő bérelte.

A New York Post cikke szerint Passauban egy 53 éves férfit és egy 33 éves nőt a szívén érte a halálos nyíllövés. Kézen fogva feküdtek a hotel egyik szobájában, ugyanott, ahol egy 30 éves nő holtteste a földön hevert a hétvégi boncolás szerint az ő halálát egy nyaklövés okozta, amit szintén számszeríjból adtak le. Azt még vizsgálják, hogy volt-e kábítószer vagy alkohol a szervezetükben.

A dpa hírügynökség szerint a fiatalabb nő előbb lelőtte két társát, majd magával is végzett - legalábbis egyelőre erre következtet a rendőrség, amely így vélhetően bérgyilkosságként, vagy öngyilkosságként kezeli majd az ügyet.

Azt nem tudni, hogy a wittingeni lakásban holtan talált két nő mibe halt bele, külsérelmi nyomokat nem találtak. Egyikük feltehetően a passaui panzióban holtan talált 30 éves nő partnere volt. A BBC közben úgy értesült, hogy a passaui áldozatok mindhárman kedvelték a középkori lovagi játékokat, és tagjai voltak egy belgiumi, lovagi tornákat szervező klubnak.

Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018