INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

verona

buszbaleset

háziorvos

alvászavar

Veronai buszbaleset: panaszt tett a meggyanúsított háziorvos

Veronai buszbaleset: panaszt tett a meggyanúsított háziorvos

Infostart

Nem tett érdemi vallomást a tavaly januári, 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset elalvó sofőrének háziorvosa, és panaszt tett a gyanúsítás közlése ellen is.

Megtagadta a vallomást az a háziorvos, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének a gyanúja miatt hallgatott ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda december 14-én, a tavaly januári, 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbalesettel kapcsolatban - tudta meg a 24.hu.

A megalapozott gyanú szerint a háziorvos tudott az autóbuszvezető alvászavaráról, mégsem végezte el soron kívül a férfi egészségügyi alkalmassági vizsgálatát. A szabadlábon védekező háziorvos nem ismerte el bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során.

A lapnak az ORFK nem kívánt részletekbe bocsátkozni, de a Bács-Kiskun megyei főügyészség helyettes szóvivője, Négyessyné Bodó Marianna elmondta,

a háziorvos nem tett érdemi vallomást, és védekezést sem terjesztett elő, de panaszt tett a gyanú közlése ellen. Ha bűnösnek találják, legfeljebb egy év börtönt kaphat az orvos.

Paolo Sachar veronai államügyész hat személy ellen nyújtott be vádemelési kérelmet közúti baleset okozása címén. Köztük az egyetlen magyar az autóbusz sofőrje, aki túlélte a tragikus balesetet. A többi vádlott olasz, köztük van az A4-es sztráda Brescia-Padova szakaszáért felelős mérnök, a sztrádaszakasz biztonsági elemeit tervező és ezek építését irányító műszaki hivatal vezetője, valamint az Anas olasz autósztráda-üzemeltető vállalat három mérnöke, akik szintén a biztonsági elemekért voltak felelősek.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018