eur:
390.99
usd:
366.9
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Olyan elszántan védte az üres fülkét a vonaton, hogy garázdaságért kell felelnie az idős nőnek

Olyan elszántan védte az üres fülkét a vonaton, hogy garázdaságért kell felelnie az idős nőnek

Kizárta utastársait a vasúti szerelvény nyolc személyes fülkéjéből az az idős nő, aki még egy mozdonyvezetőt is bántalmazott, amikor az jobb belátásra próbálta bírni a fővárosba tartó vasúti szerelvényen.

A 71 éves utas ellen büntető eljárás indult, melynek során a Füzesabonyi Járási Ügyészség a nyomozás befejezését követően elhalasztotta vele szemben a vádemelést.

Az eset 2016 telén történt, a Miskolcról Budapestre közlekedő személyszállító vonaton, ahol a gyanúsított beült a legelső szerelvény akkor még üres első fülkéjébe, majd magára zárta annak ajtaját azért, hogy a később felszálló utasok közül senki ne tudja vágyott magányában megzavarni őt.

A kál-kápolnai állomást követően egy fiatal házaspár – melynek tagjai közül a nő állapotos volt – mégis megkísérelte a bejutást, alappal feltételezve, hogy a nő csupán egyetlen jegy birtokában sajátította ki magának az egész kupét. Próbálkozásuk eredménytelen maradt, mert a gyanúsított ingerülten elzavarta őket.

Ezt észlelte a szomszédos, második fülkében utazó, szolgálaton kívüli mozdonyvezető, aki – annak érdekében, hogy biztosítsa a többi utas számára a megváltott menetjegy alapján őket megillető szabad helyválasztás jogát – szolgálati kulcsával kinyitotta a fülke ajtaját, és megpróbálta tisztázni a helyzetet.

Olyan elszántan védte az üres fülkét a vonaton, hogy garázdaságért kell felelnie az idős nőnek

A magányos nő azonban rákiabált, hogy „tűnjön onnan”, majd többször is bevágta előtte az ajtót, melyet a vasúti dolgozó következetesen mindig újra kinyitott. Végül a gyanúsított erőszakhoz folyamodott, és előbb bokán rúgta, majd pofon ütötte a mozdonyvezetőt, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A konfliktusnak a vezető jegyvizsgáló közbelépése vetett véget,

ő volt az, aki megnyugtatta az események miatt felzaklatott, a peronon sírdogáló kismamát, és értesítette a rendőrséget azért, hogy a végállomáson intézkedjenek a mindvégig kihívó közösségellenességet tanúsító, erőszakos hölggyel szemben.

A járási ügyészség határozatában megállapította, hogy

a büntetlen előéletű idős nő a vonaton elkövette a garázdaság vétségét, és azzal halmazatban a könnyű testi sértés vétségét is.

Mivel esetében feltehető volt, hogy a büntetési célok a bíróság általi felelősségre vonás nélkül is elérhetők, az ügyészség a vádemelést két év próbaidőre elhalasztotta vele szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×