eur:
384.53
usd:
353.46
bux:
69941.72
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a Budapesten gázoló nő ellen

Nyomkövető alkalmazása mellett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság egy idős férfit hétfőn elgázoló nő ellen, miután kétmillió forint óvadék ellenében megszüntette előzetes letartóztatását - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt csütörtökön egy hónapra elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, aki Budapesten hétfőn elgázolt egy 85 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A gyanúsított a baleset után az autóval megállás és segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhagyta a helyszínt. Később jelentkezett telefonon a rendőrségnél - közölték.

A bűncselekmény megalapozott gyanúját a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, helyszínrajz, fényképmelléklet, tanúvallomások, rendőri jelentések, tanúvallomások és okiratok támasztják alá.

A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a gyanúsított baleset utáni magatartására, a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára, valamint a közlekedési előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ráadásul a bűncselekmény minősítése súlyosbodhat a további nyomozás eredményeként - tették hozzá.

A gyanúsított védője óvadék iránti kérelmet terjesztett elő, egyben indítványozta enyhébb kényszerintézkedés elrendelését.

A közleményben az áll: az előzetes letartóztatást csak az elkerülhetetlenül szükséges esetekben és mértékig szabad elrendelni, a bírónak mérlegelése során meg kell keresnie a kényszerintézkedésnek azt a legenyhébb fajtáját, amely még alkalmas a büntetőeljárás sikerének biztosítására.

A bíróság megállapította, hogy fennállnak az óvadék elfogadásának törvényi feltételei, ezért az előzetes letartóztatás elrendelése mellett helyt adott az erre irányuló indítványnak. Amint beérkezik a bíróságra az óvadék befizetéséről szóló értesítés, a gyanúsítottat azonnal szabadlábra kell helyezni - írták.

A bíróság a kétmillió forintos óvadék elfogadását lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett látta indokoltnak. Ennek életbe lépését követően a gyanúsított Budapest közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.

A végzés nem jogerős, a nő egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

Címlapról ajánljuk

N. Rózsa Erzsébet az Arénában: akár meglepő változások is lehetnek a legfőbb iráni vezetésben

Valószínűleg komoly harcok zajlanak a háttérben, hogy ki legyen a következő ajatollah, több forgatókönyv is elképzelhető – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, aki arról is beszélt, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül az izraeli miniszterelnök azzal, hogy nem áll elő kész tervvel a gázai konfliktus lehetséges lezárását illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×