INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

bíróság

gyilkosság

machete

ítélet

debreceni ítélőtábla

Életfogytig fegyházban marad a miskolci "macsétás gyilkos"

InfoRádió / MTI

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte emberölés bűntette miatt a macsétás gyilkos néven elhíresült miskolci férfit a Debreceni Ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa kedden.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel közölte, az ítélőtábla ezzel jóváhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék 2016 áprilisában hozott ítéletét, amely szerint a feltételes szabadságra nem bocsátható B. J. vádlottat tíz évre a közügyektől is eltiltotta.

A tettes 2015 januárjában ittas állapotban bemászott Miskolcon egy családi ház udvarára, hogy ismerősétől pénzt és egyéb értékeket szerezzen. A bejárati ajtó előtt azonban váratlanul szembe találta magát a sértettel, akit szó nélkül többször mellkason szúrt, majd a konyhán keresztül belökdöste a szobába, ahol a sértett összeesett.

A férfi ezután kutatni kezdett a házban, magához vett egy mobiltelefont és 7500 forintot. Közben a sértett magához tért; a tettes ekkor még kétszer megszúrta a sebesült férfit, majd távozott a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt.

A tettes a következő napokban még kétszer visszament a házba különböző értékekért: elvitt motoros fűrészt, egy benzines fűnyírót, hősugárzót, láncfűrészt, rézkábelt. Amikor azonban a sértett fia hazaért, elmenekült a házból.

2015 januárjában az ismét ittas állapotban lévő férfi megjelent korábbi főbérlője lakásában és szállást kért. Az idős házaspár erre nemet mondott, mire a férfi nem sokkal később visszament a lakásba és egy macséta jellegű késsel szó nélkül rájuk támadt.

Mindkét sértettet háromszor fejbe vágta, amitől azok hangosan jajveszékelve a földre estek. A sértettek további bántalmazását a segítségkérésre felfigyelő K. R. megjelenése akadályozta meg. A tettes ekkor erre a férfira is rátámadt, azonban a sértett bal karját felemelve védekezett az ütéssel szemben.

A tettes ezt követően elmenekült a helyszínről. Cselekménye az idős házaspár életének kioltására irányult, de K. R. érkezése megakadályozta az újabb gyilkosságot. A házaspár és K. R. 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - állapította meg a táblabíróság.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018