eur:
394.56
usd:
370.56
bux:
65463.05
2024. április 23. kedd Béla

Újra terítéken a Hunvald-ügy

A Legfőbb Ügyészség perújítási eljárást kezdeményezett a Hunvald-ügyben.

A Legfőbb Ügyészség közleményében emlékeztetett arra, hogy a Kúria május 2-án Hunvald György tekintetében hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla azon jogerős ítéletét, amellyel sor került Hunvald György büntetőjogi felelősségének megállapítására, illetve vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására.

A hatályon kívül helyezés okát azonban kizárólag az képezi, hogy a Hunvald Györggyel szemben folyamatban volt büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna bírósági szakban, ez azonban elmaradt. Erre egyébként a Kúria korábban fel is hívta a figyelmet, aminek eredményeként a Fővárosi Törvényszék az előtte folyamatban lévő ügy iratait meg is küldte a Szegedi Ítélőtáblának, a Szegedi Ítélőtábla azonban nem élt az egyesítés lehetőségével. Ez vezetett ahhoz, hogy Hunvald György cselekményeit a bíróságok két külön ítéletben bírálták el, és ezt tartotta a Kúria formai és nem tartalmi szempontból törvénysértőnek.

Az ügyészség azért, hogy érvényt szerezzen Hunvald György büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapító és őt szabadságvesztés büntetéssel sújtó ítéletnek, perújítási eljárást kezdeményezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×