eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így lövöldözött a rendőrökre a pszichiátriai osztály előtt - fotók

Az őrjöngő 36 éves V. Gergely söptei lakost csak célzott lövésekkel tudták megfékezni a rendőrök a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztály főbejárata előtt.

A közintézmény biztonsági szolgálatának munkatársa 2013. június 28-án tett bejelentést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén arról, hogy egy férfi a főbejáratnál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik. A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei perceken belül a helyszínre érkeztek.

A megfékezhetetlennek tűnő férfit több alkalommal felszólították, hogy dobja el fegyverét. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, többször a rendőrök irányába lőtt, sérülést nem okozott.

A szolgálatirányító parancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, lövedékei közül egy a jobb vállán, egy a bal combján, s mint utólag kiderült, egy a bal lábfején találta el. A lőtt sérülései ellenére még mindig dühöngő férfit a rendőrök a földre teperték, megbilincselték. Ruházatának átvizsgálásakor nadrágszíjába tűzve egy 30 cm pengehosszúságú kést is találtak.

V. Gergelyt a mentők a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították, állapota súlyos, a rendőrök őrzik. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves férfi egy, a pszichiátriai osztályon kezelt beteg hazaszállításának ürügyével jutott be gépkocsijával az intézmény parkosított területére.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszélyokozás büntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást V. Gergely ellen.

A fotók itt láthatók.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×