eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A prostitúcióra kényszerített magyar kislányt "könnyű volt táncba vinni"

Hamarosan visszatérhet Magyarországra az a 14 éves kislány, akit elrablói prostituáltként dolgoztattak az olaszországi Vicenzában. A lány néhány napja fel tudta hívni az édesanyját, és elmondta, hogy egy villában tartják fogva. Az olasz rendőrség bemérte a mobiltelefont, és kiszabadították a lányt. Az ilyen történetek gyakoribbak, mint gondolnánk - mondta az InfoRádiónak az eltűnt gyermekek felkutatásával foglalkozó Csellengők című televízióműsor szerkesztője.

Elrablói által prostitúcióra kényszerített magyar kislányt szabadított ki az olasz rendőrség Vicenzában. A helyi hatóságok szombati beszámolója szerint a 14 éves kislányt Magyarországon rabolták el, s úgy kényszerítették fizetett szexre autós kliensekkel, hogy hamis okmányaiban 18 évesnek tüntették fel.

A magyar lánynak azonban néhány napja sikerült telefonon felhívnia anyját, aki mindezt jelezte a magyar rendőrségnek, s a vicenzai rendőrség Michele Marchese vezette járőrszolgálata végül az Interpoltól kapott értesítést. A kislány annyit mondott el édesanyjának, hogy Vicenzában van, s egy nagy kék házban tartják, már hónapok óta prostitúcióra kényszerítik.

A rendőrök rátaláltak, behozták a kapitányságra és kihallgatták a magyar kislányt, aki vasárnap töltötte be a 15. életévét.

Egy 14 éves kislányt nagyon könnyű ígéretekkel táncba vinni - nyilatkozta az eset kapcsán a Csellengők című tévéműsor szerkesztője, hozzátéve: ha ez a gyerek egy nehéz szociális helyzetben lévő családból szökött el, akkor valószínű, hogy egy jobb életre vágyott.

Incze Zsuzsanna szerint az otthonról külföldre szökő gyerekek többnyire olyanra vágynak, amelyekről eddig a filmekből volt csak fogalmuk. Gyakran előfordul az is, hogy látják, másnak sikerült elszöknie és tényleg jobb az életük. Ezek nem minden esetben tragikus történetek, így nem is kerülnek be a médiába.

A baj ott kezdődik Incze Zsuzsa szerint, amikor az elszökött lányokat kiállítják az utcára, és hiába beszél rendőrrel, az nem tudja letartóztatni a futtatót, mert nincs ott, ezért nincs kit feljelenteni. Félő, hogy a mostani esethez hasonló történetek egyre gyakoribbak lesznek - tette hozzá a szerkesztő.

Védett házban van a kislány

A Magyar Nemzet információi szerint titkos helyen, egy úgynevezett védett házban talált menedéket, ahol hasonló sorsú, korábban prostitúcióra kényszerített nők élnek, szociális szakemberek és pszichológusok segítik őket.

A lapnak nyilatkozó Riccardo Tumminia, trevisói rendőrparancsnok a nyomozás részleteiről nem beszélt, annyit azonban elárult, hogy a lány és édesanyja, aki Olaszországba utazott, rövidesen visszatér Magyarországra.

"A kislány elmondása szerint önként távozott Magyarországról: a nyáron ismerősökkel Németországba utazott, innen csalták hamis állásajánlattal tovább Olaszországba, ahol valóban fogva tartották prostitúcióra kényszerítve őt" - nyilatkozta a Népszabadságnak a vicenzai rendőrcsoportot vezető Michele Marchese, akit meglepett hogy azon az utcán magyar lányt találtak. Ez a románok, moldávok területe: a magyar nőket eddig kizárólag táncos szórakozóhelyeken vagy lakáson árulták - tette hozzá.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×