eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kútoszlopok egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Elvitte mosatni az autóját, 80 ezres bírság lett belőle

Furcsa ok miatt kapott komoly bírságot egy osztrák férfi.

Egy férfi egy bécsi benzinkúton akarta kitakarítani VW-jét. Amikor meglátta a sort, továbbhajtott. Az 52 éves donaustadti férfi azonban hibázott. A benzinkút üzemeltetője ugyanis egy parkolófigyelő céget bízott meg azzal, hogy figyelje a benzinkutat. Ennek az az oka, hogy mivel a benzinkút egy forgalmas kereszteződésben található a türelmetlen sofőrök gyakran áthajtanak rajta. Ezzel a közlekedési lámpát tudják kikerülni.

A büntetést tehát az indokolatlan áthajtásért kapta a férfi. 198 euróról, azaz 80 ezer forintról van szó - írja az autószektor.hu a heute.at osztrák lap nyomán.

A megbírságolt autós azonban ezt sérelmezi, úgy véli, hogy mivel "régóta hűséges vásárló volt itt, azért tudhatták, nem akart csak úgy áthajtani. Nonszensznek tartja, hogy most "jogsértés miatt perrel fenyegetik".

A cég később 160 euróra mérsékelte a bírságot, amit a megbüntetett befizetett, de azt ígérte, hogy soha többi nem tankol ennél a kútnál.

Fotónk illusztráció, egy magyar OMV-kútnál készült.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×