eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Nincs kegyelem - a rendőrség üzent a gyorsulási versenyeket szervezőknek

Tavasszal üzent hadat az illegális gyorsulási versenyeknek és résztvevőiknek a rendőrség; az összehangolt intézkedéseknek már van eredménye is - írják a honlapjukon.

Ahogy arról az Infostarton többször is beszámoltunk a rendőrség az Auchan áruházzal együttműködve kiszorította több agglomerációs áruházparkolóból az illegális gyorsulási versenyek résztvevőit. Különleges "csapdákat" elhelyezve az úttestre.

A rendőrség most beszámolt a hónapok óta tartó akciókról. Azt írják, hogy "először csak 15-20 autó, aztán már 100, 200, de volt, hogy 500 autó is megjelent a Budapest környéki nagyáruházak parkolóiban megrendezett illegális gyorsulási versenyeken egy-egy péntek vagy szombat éjszaka.

Mivel jellemzően a nagyáruházak éjszaka üres parkolóit használták előszeretettel a versenyzésre, elkezdődött az erre alkalmas helyszínek tulajdonosaival az egyeztetés és együttműködés. Az áruházak is nyitottak voltak arra, hogy segítsék ezeknek az illegális találkozóknak a megakadályozását - írják.

Most arról számolnak be, hogy

az intézkedések eredményeként a nyár végére Pest vármegyében sikerült gyakorlatilag teljesen visszaszorítani az illegális gyorsulási versenyeket.

Arra azonban figyelmeztetnek, hogy továbbra is "számos olyan hely van az országban, ahol szükséges lépéseket tenni e versenyek visszaszorítása érdekében".

Ezt ígérik a szervezőknek

A rendőrség a jövőben is mindet megtesz annak érdekében, hogy a felelőtlen száguldozók ne találjanak olyan új helyszíneket, ahol a rájuk és a közönségükre is veszélyes gyakorlatukat tovább folytathatják. Ezért folytatódnak a megkezdett együttműködések a területek tulajdonosaival a szükséges forgalomtechnikai változtatásokról, nem szűnnek meg a visszatérő ellenőrzések és a nagyszabású, több társzervet is bevonó akciók a versengésekre alkalmas utakon.

A rendőrség figyel

A rendőrség továbbra is folyamatosan figyeli a versenyek szervezésére használt online felületeket, és mindezek mellett fokozza az ellenőrzések számát és gyakoriságát azokon az ismert útszakaszokon, ahol a nem szervezett, hanem spontán gyorsulási versenyek szoktak történni, amelyek jelentősen veszélyeztetik a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×