eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: police.hu

Újabb részletek a titkos budapesti illegális gyorsulási versenyekről

Az Árpád hídi tragédia után a rendőrség hajtóvadászatot indított.

Ahogy az Infostart is beszámolt róla, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Auchan Magyarország Kft. összefogásának eredményeképpen augusztus végére lényegében megszűntek az illegális versenyek a vármegye legkedveltebb „versenypályáin”, a fóti és a dunakeszi Auchan környékén.

Czene-Joó Ádám, a Dunakeszi Rendőrkapitányság közlekedésrendészetének hadnagya a részletekről is beszélt a kozlekedesbiztonsag.kti.hu oldalnak. Mint kiderült, a rendőrségnek már muszáj volt lépnie, mert a nyár elején és közepén a korábban 10-20 résztvevővel tartott gyorsulási és driftelési versenyeken már 200-300-an, olykor 500 autó is megjelent, és előfordult, hogy ezren is körbeállták a „pályát”. Egyre nagyobb volt a kockázata annak, hogy egy elszabadult autó esetleg a nézők közé hajt és tömegszerencsétlenséget okoz.

Bár a rendőrség dolgát megnehezítette, hogy a korábban a közösségi médiában meghirdetett versenyeket – elkerülendő, hogy a járőrök idejekorán véget vethessenek a rendezvénynek – egyre konspiráltabban kezdték szervezni, és nőtt a spontán versenyek száma, a várt eredmény nem maradt el.

Az Auchan a nyitvatartási időn kívül behajtási tilalmat vezetett be a parkolóiba, ezzel a rendőrség számára lehetőséget teremtett arra, hogy fellépjen az este és éjszaka ott összegyűlt versenyzőkkel és szurkolóikkal szemben. Ugyanis az illegális megmérettetéseket jellemzően a hétvégéken és este kilenc óra után tartották.

Júliusban a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Dunakeszi Rendőrkapitányság több akciót is tartott az Auchan parkolóiban és azok környékén. Több mint 70 embert bírságoltak meg a helyszínen vagy jelentettek fel különböző szabálysértésekért. Ők összesen mintegy másfél millió forint büntetést kaptak. 12 autó forgalmi engedélyét a helyszínen elvették, miután látszott rajtuk, hogy jelentős átalakításon estek át, aminek viszont semmi nyoma nem volt a forgalmiban.

Augusztus végére az illegális versenyek lényegében megszűntek Pest Vármegyében, miután a fokozott rendőri ellenőrzések mellett 30 km/órás sebességkorlátozást előíró táblákat helyeztek ki a korábbi illegális versenypályákon és a sebes haladást megakadályozó forgalomcsökkentő bordákat telepítettek.

Az illegális versenyek résztvevői kezdetben az M0-ás mentén egyre délebbre vonultak, de miután már szinte mindenütt zárt kapukat és fekvőrendőröket találtak, az események lassan elmaradoztak és a rendőrség közlése szerint mára megszűntek.

A rendőrség abban bízik, hogy az Auchan példája ragadós lesz, és más nagy parkolóval és versengésre alkalmas úthálózattal rendelkező kereskedők és vállalkozások is segítenek majd megálljt parancsolni az illegális versenyeknek.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×