eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Nyitókép: pixabay

Galád módon ünnepelte a szilvesztert egy fiatalember, de van egy még ocsmányabb eset is

Szexuális erőszak miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy fiatalkorú ellen, aki megerőszakolt egy idős nőt az otthonában.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott tavaly szilveszterkor egy borsodi kistelepülésen ittasan átugrott az időskorú nő házának kerítésén, majd a leláncolt bejárati ajtót kifeszítve behatolt az ingatlanba.

A konyhában találkozott a sértettel, akinek eltorzított hangon azt mondta, ötezer forintot kap, ha közösülnek. Ezután a falhoz nyomta és megerőszakolta.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Közben a 24.hu észrevett egy másik, hasonló bűncselekményt. Azt írják, hogy győri bíróság súlyosbítást kért arra a soproni férfira, aki a saját unokatestvérét erőszakolta meg 2020 júliusában.

A tizenhét éves lány átmenetileg a férfi soproni lakásában lakott. Az ominózus este házibuliban voltak, amin ott volt a terhelt felesége is. A férfi annyira ittas volt, amikor hazaértek, hogy nem tudott felmenni a feleségével a tetőtéri hálószobába, és a földszinti nappaliban aludt el.

A hajnali órákban a szintén itt alvó sértetthez ment, tiltakozása ellenére lemeztelenítette, majd szexuális kapcsolatot létesített vele - fogalmazott közleményében az ügyészség.

A lány csak hetekkel később mesélte el a nagymamájának a történteket, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A Győri Törvényszék hét év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és végleg eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna. Az ügyész a büntetés súlyosítása, a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×