eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Krencsey Marianne színművész pályafutását idézték meg.
Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Titkokat rejt Pécsi Ildikó naplója

Azt egyelőre nem tudni, megjelentetik-e egyáltalán a színésznő emlékiratait.

Múlt szombaton, életének 81. évében meghalt Pécsi Ildikó. A Blikk arról írt, hogy a Kossuth-díjas színművész már tíz éve foglalkozott emlékirataival, benne élete és pályája nagy fordulataival, boldog és szomorúbb pillanataival. Mindezt könyvben akarta kiadni.

Halála előtt a fogadott fiára, L. Péterfi Csabára bízta a vallomásokat, de a vér szerinti fián, Szűcs Csabán múlik az emlékirat sorsa.

„A félig kész kéziratait nekem adta át Ildikó. Ezenkívül még hangfelvételen rögzítettem azokat a történeteket, amelyeket nem maradt ideje papírra vetni. Attól függetlenül, hogy Ildikó rám bízta, a fia, Csaba döntése lesz, befejezzük-e vagy sem, de ő most – érthetően – a gyásszal van elfoglalva, nagyon megrendült, nem akar még ezzel foglalkozni. Ildikó szóban elmondta, hogy szeretné kiadni, de a halálával megváltozott a helyzet, hiszen a szellemi tulajdonával is a majdani örököse rendelkezik” – mondta a lapnak a színésznő fogadott fia.

L. Péterfi Csaba szerint Pécsi Ildikó vele megosztott mindent a magánéletéről, sokat beszélt gyerekkoráról, Szűcs Lajos előtti szerelmeiről is.

„Máshogy kötődött hozzám, mint a legközelebbi hozzátartozójához, ezért fiatalságának olyan pikáns részleteit is megosztotta velem, amiket egy édesanya a fiának sem mond el.

Megmutatott privát leveleket, de ezek akkor sem kerülnek nyilvánosságra, ha mégis közkinccsé válik Ildikó életrajzi kötete. Annyit elárulhatok, hogy a naplószerű kézirat Ildikó pályájáról, gyermekkoráról, szerelmeiről, csalódásairól, fia megszületéséről, a családról szólnak” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×