INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

pécsi ildikó

gyász

napló

Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Krencsey Marianne színművész pályafutását idézték meg.

Titkokat rejt Pécsi Ildikó naplója

Infostart
Előzmények:

Azt egyelőre nem tudni, megjelentetik-e egyáltalán a színésznő emlékiratait.

Múlt szombaton, életének 81. évében meghalt Pécsi Ildikó. A Blikk arról írt, hogy a Kossuth-díjas színművész már tíz éve foglalkozott emlékirataival, benne élete és pályája nagy fordulataival, boldog és szomorúbb pillanataival. Mindezt könyvben akarta kiadni.

Halála előtt a fogadott fiára, L. Péterfi Csabára bízta a vallomásokat, de a vér szerinti fián, Szűcs Csabán múlik az emlékirat sorsa.

„A félig kész kéziratait nekem adta át Ildikó. Ezenkívül még hangfelvételen rögzítettem azokat a történeteket, amelyeket nem maradt ideje papírra vetni. Attól függetlenül, hogy Ildikó rám bízta, a fia, Csaba döntése lesz, befejezzük-e vagy sem, de ő most – érthetően – a gyásszal van elfoglalva, nagyon megrendült, nem akar még ezzel foglalkozni. Ildikó szóban elmondta, hogy szeretné kiadni, de a halálával megváltozott a helyzet, hiszen a szellemi tulajdonával is a majdani örököse rendelkezik” – mondta a lapnak a színésznő fogadott fia.

L. Péterfi Csaba szerint Pécsi Ildikó vele megosztott mindent a magánéletéről, sokat beszélt gyerekkoráról, Szűcs Lajos előtti szerelmeiről is.

„Máshogy kötődött hozzám, mint a legközelebbi hozzátartozójához, ezért fiatalságának olyan pikáns részleteit is megosztotta velem, amiket egy édesanya a fiának sem mond el.

Megmutatott privát leveleket, de ezek akkor sem kerülnek nyilvánosságra, ha mégis közkinccsé válik Ildikó életrajzi kötete. Annyit elárulhatok, hogy a naplószerű kézirat Ildikó pályájáról, gyermekkoráról, szerelmeiről, csalódásairól, fia megszületéséről, a családról szólnak” – tette hozzá.

Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018