INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

mészöly kálmán

monspart sarolta

sport

A díszpolgári címmel kitüntetett Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén az Újvárosháza dísztermében 2018. június 19-én. Idén az elismerő címben nyolcan részesültek.

Megszólalt a legenda, ide vezet a járvány után Mészöly Kálmán első útja

Infostart

Nem csak az egészségi állapotáról beszélt, de a Nemzet Sportolója kitüntetésről is beszélt, amelyre ő is esélyes volt, de végül a tájfutó Monspart Sarolta kapta.

A korábbi komoly betegségei – agyvérzés, koszorúér-szűkület, bélproblémák – ellenére a hatvanegyszeres válogatott, Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgóikon, aki a Blikknek nyilatkozott. A 78 éves Mészöly Kálmán azt mondta, hogy a járvány az ő kezelésének a menetrendjét is felborította, hiszen nem mehetett a szokásos orvosi kontrollokra. A nyirokmasszázs is elmaradt a karantén alatt, így a lába a kevés mozgástól kicsit felduzzadt, ám összességében jól van és a napokban egyeztet orvosaival arról, mikor lesznek ismét vizsgálatok.

Arról is beszélt Mészöly Kálmán, hogy megviseli a bezártság, hiányoznak a gyermekei, az unokái és a barátok, unja a meccsek ismétléseit is, unatkozik.

int mondta, a járvány után az első útja az Illovszky stadionba vezet majd, még akkor is, csalódott, amiért egykori és egyben kedvenc csapatát, a Vasast megfosztották a lehetőségtől, hogy a pályán kivívja a feljutást az NB I-be.

Mészöly Kálmánt is esélyesként emlegették a Nemzet Sportolói közé kerülésre, végül a tájfutó Monspart Saroltát választották. Mészöly Kálmán azt mondja, nem bánja, hogy nem őt választották, boldog, hogy a neve egyáltalán felvetődött, és a rajongói szavazáson sok voksot kapott. Mint mondta, minden jelölttel kiváló a kapcsolata, örült Monspart Sarolta sikerének.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018