INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

ügyészség

csaló

telefon

Börtönből telefonálgatott a csaló

InfoRádió

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt vádat emelt egy 31 éves fővárosi férfi ellen, aki 2016 áprilisában a márianosztrai börtönből mobiltelefonon felhívott egy kiskunfélegyházi nőt és 90.000 forintot csalt ki tőle - számolt be a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A 31 éves budapesti férfi 2014 februárja és 2016 szeptembere között jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte a Márianosztrai Fegyház- és Börtönben több korábbi csalása miatt.

A vádlott a börtönben ismeretlen módon hozzájutott egy mobiltelefonhoz. 2016. április 9-én felhívott egy kiskunfélegyházi nőt és valótlanul egy telefontársaság képviselőjének adta ki magát.

A csaló elhitette a nővel, hogy a társaság nyereményjátékában nyert 120.000 forintot,

melyhez úgy juthat hozzá, ha bankautomatán keresztül feltölt 15.000 forintos összegeket egy telefonszám egyenlegére.

A becsapott sértett még aznap hat alkalommal összesen 90.000 forintot töltött fel egy bankautomatánál a vádlott által megnevezett telefonszám egyenlegére. A csalással okozott kár nem térült meg, a sértett kérte a kár megtérítését.

A vádlott ugyanezzel a módszerrel 2016 márciusában egy kecskeméti nőtől és egy derecskei férfitől 100.000, illetve 80.000 forintos összegeket csalt ki. E cselekmények miatt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség is vádat emelt 2017 áprilisában a csalásokat üzletszerűen elkövető férfi ellen a Kecskeméti Járásbíróságnál.

A más ügyben előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a Kiskunfélegyházi Járásbíróság egyesítse az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság előtt folyamatban lévő büntetőügyhöz.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018