eur:
389.28
usd:
362.19
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Egy vagyont költenek a házerlnök új rezidenciájára

Nettó 2,3 milliárd forintból alakítják ki az Országgyűlés elnöke új lakhelyét Budapest belvárosában. Eddig nagyjából 400 millió forintot költöttek az épületre.

Az Országháztól néhány száz méterre található a Balassi Bálint utca, ahol egy régi, patinás épület található. A tervek szerint itt lesz az Országgyűlés elnökének új rezidenciája. Az épület homlokzatát és legfelső szintjét 2,3 milliárd forintból alakítják majd át, hogy megfeleljen a házelnök igényeinek - írta a Bors.

A négyhálószobás rezidencián dolgozószoba, díszterem és könyvtár is helyet kap majd.

A bérház kilenc lakójától vásároltak lakást a rezidencia kialakításához, 640 ezer forint/négyzetméteres átlagáron - mondta el a parlament költségvetési bizottságának elnöke, az MSZP-s Mesterházy Attila a lapnak, hozzátéve, hogy a lakókat már ki is költöztették. Eddig 385 millió forintot költöttek az ingatlanra, amelyet a Magyar Építő Zrt. kivitelez. A cég Orbán Viktor miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc üzlettársához, Szíjj Lászlóhoz köthető.

Kövér és családja egy szerénynek mondható, szigetszentmiklósi házat ad fel a budapesti kényelemért. A házelnök felesége a helyi kormányhivatal vezetője.

Kövér László azonban még nem nyilatkozott egyértelműen új lakásáról. Az Országgyűlés Sajtóirodája a Bors kérdéseire azt válaszolta: a Balassi Bálint utcai épület tervezett befejezése 2018 második felére tehető.

Így a következő országgyűlési választás után a majdan megválasztandó házelnök dönt a kérdésről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×