eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Alagutat ástak, úgy szöktek meg a börtönből

Egy 40 méter hosszú alagúton keresztül legalább 29 rab megszökött az egyik északkelet-mexikói börtönből.

Tamaulipas kormánya arról számolt be, hogy a szökevények a szövetségi állam fővárosának, Ciudad Victoriának egyik börtöne alatt titokban ásták ki a járatot.

Egy állami szóvivő a rádiónak nyilatkozva elismerte, hogy

az alagutat a fegyintézet egy olyan részén alakították ki, amely tulajdonképpen már jó ideje a rabok ellenőrzése alatt áll.

A hatóságok információi szerint a kereket oldott rabok közül néhányan meggyilkoltak egy gépkocsivezetőt, a járművel pedig elhajtottak.

A 3,5 millió lakosú Tamaulipasban több drogkartell is tevékenykedik, amelyek véres harcot vívnak egymással a csempészutak ellenőrzéséért.

Egy héttel ezelőtt a hírhedt Sinaloa drogkartell öt tagja, köztük a bűnszervezet alapítójának fia, szökött meg egy északnyugat-mexikói börtönből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×