eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hatalmas robbanás a tűzijátékok piacán

Nagy erejű robbanás történt kedden egy mexikói pirotechnikai piacon, a legfrissebb hírek szerint detonációban legalább 27-en haltak meg, és több mint hetvenen megsérültek - jelentette a helyi média.

A korábbi hírek kilenc halottról szóltak.

Az eset a fővárostól mintegy harminc kilométerre északra fekvő Tultepec város San-Pablito piacán történt, amely az ország egyik legnagyobb pirotechnikai vására. A detonáció következtében tűz ütött ki.

A robbanás pillanatában legalább kétezer ember tartózkodott a piacon. A helyszínen készült felvételekből ítélve a piac teljesen megsemmisült, és károk keletkeztek néhány környékbeli épületben is. A katonaság evakuálta a környékbeli házak lakóit.

A detonáció oka egyelőre nem ismert. Egyes hírügynökségi jelentések szerint nem egy, hanem több robbanás történt. A piacot sűrű füstfelhő borított be. Egy tucatnyi rohamkocsi és több tűzoltóegység érkezett a helyszínre.

Az elmúlt években ugyanezen a piacot több tűzeset is történt.

Enrique Pena Nieto államfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és fogadkozott, hogy a kormány segítséget fog nyújtani nekik és a sérülteknek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×