eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla

Tizenhárom év után tért haza az eltévedt indiai lány

Tizenhárom év után tért haza egy Pakisztánba tévedt siketnéma indiai lány.

Az immár a húszas éveinek elején járó Geeta nagyjából 11 éves lehetett, amikor máig tisztázatlan körülmények között átkelt a világ katonailag egyik legjobban ellenőrzött határán. A siketnéma lány mutogatással idézte fel, hogy annak idején robbanás történt, és ő leszegett fejjel menekült a fegyveresek elől.

Először egy lahori gyermekotthonba került, ahol a Fatima nevet kapta, majd idővel sikerült elmagyarázni, hogy Indiából és nem Pakisztánból származik.

Hétfő reggel Geeta a karacsi repülőtér felé vette az irányt, hogy Újdelhibe repüljön. "Egy lánygyermek ma hazatér. Geeta az Edhi Alapítvány munkatársainak kíséretében érkezik Újdelhibe" - írta Twitter-bejegyzésében az indiai külügyminisztérium szóvivője, arra a pakisztáni jótékonysági szervezetre utalva, amely az elmúlt években a lányról gondoskodott. "Geeta 13 évet töltött velünk. Most itt az ideje, hogy hazatérjen" - mondta Faisal Edhi, a szervezet alapítójának fia.

A lány egy Bihár állambeli családdal fog találkozni, amelyet sajátjaként azonosított a pakisztáni indiai nagykövetség által küldött fényképek alapján.

Edhi szerint vizsgálatokat fognak végezni annak megállapítására, hogy valóban Geeta családját találták-e meg. "Amennyiben a DNS-tesztek nem mutatnak egyezést, a hatóságok tovább folytatják a keresést a lány családja után".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×