eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kelendő a bin Laden kenyér

Bin Ladenről nevezte el kenyerét egy pékség Malawiban, ami jót tett forgalmának.

A néhai terroristavezér - akivel az idén végzett az Egyesült Államok egy különleges alakulata - azért válhatott a szóban forgó pékség kenyerének névadójává, mert a cipók olyan alakúak, mint amilyeneket a Közel-Keleten sütnek. A spontán "keresztapa" a vevőkör volt, ők kezdték emlegetni Oszama bin Ladent a kenyér láttán, a pékség pedig idővel "hivatalossá" tette az elnevezést a veknik címkéjén.

A sütöde Blantyre városában van, jobb napokon kétezret is elad Bin Ladenből. Tulajdonosa, Mohamed Hanif Valimamade buzgón bizonygatja, hogy cipóját nem Bin Laden iránti szolidaritásból vagy csodálatból nevezte el a terroristáról.

"Az emberek zöme szereti ezt a nevet, de számomra úgy tűnik, hogy ennek semmi köze a politikához. Malawi lakosai amúgy is nagyon nyugatbarátok, humorérzékük pedig egyedi" - idézte a péket CNN amerikai hírszolgáltató.

Az afrikai országban Oszama bin Laden kenyérpiaci sikere után amerikai elnökökről is elneveztek pékipari termékeket. Lett George W. Bush vekni, Barack Obama cipó, ám ezek keresletét nem ugrasztotta oly magasra nevük, mint a Laden kenyérét.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×