eur:
400.7
usd:
367.49
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

Újabb bizonyítékok a Madeleine-aktából: "furcsa" angol férfi fotózott a strandon

Több szemtanú azt állítja, hogy egy "furcsa" angol férfi készített képeket azon a portugál tengerparton, ahonnan tavaly májusban elrabolták Madeleine McCannt.

A múlt héten nyilvánosságra hozott Madeleine-aktából újabb bizonyítékok kerültek napvilágra. A portugál rendőrség több panaszt is kapott arról, hogy azon a partszakaszon, ahol a McCann-család nyaralt, egy furcsa kinézetű férfi készített fényképeket.

A brit rendőrség azt sejti: Madeleine-t három nappal at után raboltál el, hogy a férfi lefotózta őt. A szigetországi nyomozóhatóságok a portugál kollégáiknak küldött beszámolójukban azt írták, hogy a kislányról készült képeket feltételezhetően egy belga pedofilhálózat rendelte meg, és miután megkapták a felvételeket, parancsot adtak a gyerek elrablásába.

Az aktából kiderül, hogy május 9-én, tehát hat nappal Maddie eltűnése után a portugál rendőrség kikérdezte Ernesto Mochachót, aki a szóban forgó partszakaszon éttermet üzemeltet.

A férfi elmondta: utoljára áprilisban látta a McCann családot, mert az étteremben ebédeltek. A fiát is kikérdezték, ő azt mondta: látott egy magas, vékony, a negyvenes éveiben járó angol férfit, aki fotókat készített a parton.

"Különös fickó volt" - emlékezett vissza a 23 éves fiú, aki azt nem tudta megmondani, hogy a gyanús viselkedésű férfi készített-e képeket Madeleine-ről, de teljesen elképzelhetőnek tartja. A kukkoló fotóst többen is látták, és fel is jelentették a rendőrségen.

Maddie Venezuelában?

A nyilvánosságra hozott nyomozati aktából az is kiderült, hogy egy brit vitorlázó a Venezuelához tartozó Margarita-szigeteken vélte látni Madeleine-t idén május 16-án. "Láttam azt a kis jellegzetes foltot a jobb szemében" - mesélte a férfi, aki éppen ebédelt egy helyi étteremben, amikor megpillantotta a kislányt.

Elmondása szerint a Madeleine-hez hasonlító gyerek három, spanyol vagy dél-amerikai kinézetű nővel érkezett a helyre. A kislány morcos volt és visszautasította az ételt.

Címlapról ajánljuk
Élő: Bosznia-Hercegovina–Magyarország

Élő: Bosznia-Hercegovina–Magyarország

Bosznia-Hercegovina ellen játszik a magyar labdarúgó-válogatott Zenicában, a Nemzetek Ligája 4. fordulójában. A két csapat gól nélküli döntetlenre végzett egymással szeptemberben, a Puskás Arénában. A mérkőzés előtt a magyar csapatnak két, a bosnyákoknak egy pontja van a csoportban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×