eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Űrrepülőt vezetne a Dallas sztárja

Victoria Principal, a népszerű Dallas című televíziós sorozat egykori szereplője akar lenni az első nő, aki űrrepülőt vezet.

A színésznő - aki az utóbbi években egy 20 millió fontot érő kozmetikai céget épített fel -, az elsők között fog felszállni a múlt hétfőn bemutatott, a magán űrutazásokhoz tervezett űrrepülőgéppel, de célja, hogy ne csak utas, hanem pilóta is legyen.

A Dallas című sorozatban évekig Pamela Ewingot alakító színésznő tervét már közölte is az űrrepülőt kifejlesztő Virgin Galactic tulajdonosával, Richard Bransonnal. Egy szemtanú szerint komolyan elbeszélgetett a brit milliárdossal a múlt hétfői bemutatón a Mojave-sivatagban, és Branson is vevőnek tűnt az ötletre.

Victoria Principalnak van vizsgája a repülőgép-vezetésről, és Virgin Galactic tulajdonosa azt tanácsolta neki, kezdjen el komolyan edzeni az űrutazásra.

A színésznő az elsők között fizette a 200 ezer dollárt a két és fél órás űrutazásért, eddig egyébként 120-an jelentkeztek.

A dupla törzsű űrrepülőgép, amely teljes egészében szénszálból készült, a tervek szerint 15 ezer méter magasba viszi az űrkabint, amelynek rakétahajtóműve ott működésbe lép.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×