eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy hullám mentette meg a cápa fogaitól

Csaknem megkóstolta a cápa azt az ausztrál szörföst, akinek egy éppen jókor érkező hullám mentette meg az életét.

Már harminc méterre volt a cápa, amikor a Levys Beach közelében szörföző Aaron Seare megpillantotta.

"Nem tudtam biztosan, mit látok. Csak figyeltem, hogyan mozog, de egy pillanat múlva megfordult és felém iramodott" - mondta a szörfös.

A férfi egy rántást érzett a lábán, ám mielőtt harapást is érezhetett volna, egy nagy hullám a sekélyebb vízbe sodorta, ahová a ragadozó nem követhette.

Aaron Seare csak akkor vette észre, hogy valami nincs rendben a felszerelésével, amikor kiért a partra: a cápa elharapta azt a kötelet, ami a férfi lábát a szörfdeszkához erősítette.

"Akkor jöttem rá, hogy ez nagyon közel volt" - mondta megkönnyebbülten a szörfös, akit egy helyi halász szerint egy nagy fehér cápa vagy egy hétkopoltyús tehéncápa támadhatott meg.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×