eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szégyent hozott a világmárkára a balhés focista

Az egyik vezető sportszergyártó cég megelégelte Joey Bartonnak, a Newcastle United futballistájának folyamatos botrányait, és kihátrált a játékos mögül.

A Nike évente 40 ezer fontot (12 millió forintot) fizetett a válogatott játékosnak, hogy a sportszergyártó cipőjében futballozzon. A szerződést azonban két év után felbontották, mert úgy vélték, Joey Barton viselkedésével rombolja a márka imidzsét, és szégyent hoz a társaságra.

"Joey Barton tehetséges futballista, de a viselkedése elfogadhatatlan a márka számára, így felbontottuk a megállapodást" - közölte a Nike egyik szóvivője.

A balhés labdarúgó idén májusban került börtönbe, mert decemberben bántalmazott egy tinédzsert. A szigetországi törvények értelmében az egy évnél rövidebb időre elítélt rabok automatikusan kiszabadulnak büntetésük "félidejében", így Barton is elhagyhatta a börtönt a napokban.

A sportszergyártó cég jelezte: hiába szabadult ki Barton, nem akarnak újra szerződést kötni vele.

Csapatánál kap még egy esélyt a játékos. Kevin Keegan, a Newcastle menedzsere vasárnap jelezte: visszavárja a játékost, de még a spanyolországi edzőtáborba nem vitte el.

Bartont 2005-ben - még a Manchester City játékosaként - hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel. A Manchester City 2004-es karácsonyi buliján pedig égő szivarral fenyegette meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

Tavaly májusban korábbi csapattársa, a francia Osumane Dabo tett ellene feljelentést, mert Barton az egyik edzésen úgy megverte, hogy kórházi kezelésre szorult. Akkor az egyszeres válogatott fenegyerek négy hónap felfüggesztettet kapott.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×