eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Milliókért foltoztatta össze a kedvencét

Autóra spórolt, végül minden megtakarított pénzét macskájára költötte egy brit nő. A cicát elgázolta valaki, kezelésének költsége 2,2 millió forintra rúg.

Tanya Dickson attól tartott, a macskája menthetetlen, amikor megpillantotta összeroncsolódott testét az út szélén. A kandúr egyik szeme kifolyt, és a másik is szörnyű állapotban volt; az állat orrüregét az agyáig taszította az ütközés, és számtalan csontja eltörött.

Hetty, aki a neve ellenére hím, egy inkubátorban töltötte a következő napokat, amelyek során újabb és újabb műtéteket végeztek el rajta, ám egy héttel később már képes volt nyávogni, hat hétre rá pedig már magától evett.

Gazdája abból a pénzből fedezte a kis kedvenc gyógyíttatásának költségeit, amit autóvásárlásra tett félre. "A pénz csak pénz, jön és megy. Akartam egy új autót, mert sokat kell utaznom, de úgy gondoltam, ha az embernek van egy kedvence, mindent meg kell tennie érte" - magyarázta Tanya Dickson.

A macska több műtéti beavatkozáson esett át: összedrótozták az alsó állkapcsát, amely kettétört, majd egy csövet kellett a gyomrába vezetni, hogy táplálhassák, hiszen egyelőre képtelen volt a száját használni az evésre. Később a szemeit is bevarrták, mert amikor a szaruhártyáján fekély képződött, elzáródtak a könnycsatornái.

Hetty ma már újra otthon lehet, de továbbra is orvosi kezelés alatt áll. Egyik szemére vak, egyik fülére pedig süket, és kevésbé virgonc mint volt, de gazdája mindezt nem bánja. "Kicsit kába, szeret az ölemben ücsörögni, de jó élete van, tehát megérte" - fűzte hozzá Tanya Dickson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×