eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Börtönbe került az évszázad csalója

Börtönbüntetést kapott az a férfi, aki biztosítási csalást követett el azzal, hogy megrendezte a "halálát". Eltűnésében segítő felesége is rács mögé kerül.

John Darwin 2002 márciusában szenvedett vízi balesetet kenujával a Hartlepool közelében lévő Seaton Carew-nál. A hatóságok akkor azt hitték, hogy belefulladt a vízbe, halottnak nyilvánították, de a holttestet nem találták meg. Az 57 éves férfi aztán tavaly decemberben besétált egy londoni rendőrőrsre azzal, hogy nem emlékszik arra, eddig hol volt.

Később kiderült, hogy a férfi és felesége adósságaik miatt szánták rá magukat a biztosítási csalásra, mert úgy érezték, nincs más megoldás a hatalmas összeg kifizetésére. A feleség 250 ezer fontot kapott férje állítólagos halála után, de Anne Darwin később elismerte: amikor férje életbiztosításának kifizetéséért folyamodott, tudta, hogy John életben van, sőt, már ismét vele élt.

A férfi ugyanis Panamába költözött, és később utána ment felesége is, itt élték békésen a hétköznapjaikat. A férfi főként tévézéssel és internetezéssel töltötte a napjait, de besegített a házimunkába is. Álnéven még a választói névjegyzékbe is felvetette magát, hogy hitelkártyát és útlevelet igényelhessen.

A házaspár megvett két egymás mellett lévő házat, amely között egy átjárót építettek, és amikor a két fiúk látogatóba érkezett, a titkos folyosón a halottnak hitt apa átsurrant a szomszéd lakásba, ugyanis a gyerekeiknek sem árulták el az igazságot.

A csaló végül megunta a bujkálást, főleg azt, hogy még a saját gyermekeit sem láthatja, ezért tavaly év végén jelentkezett a rendőrségen. Először azzal állt elő, hogy semmire sem emlékszik, később azonban a feleségét is kihallgatták, és kiderült az igazság. Először még azt állították, hogy nem találkoztak a férfi eltűnése óta, de egy Panamában készült fényképen együtt voltak láthatóak.

A bíróság előtt Anne Darwin tagadta a csalás és a pénzmosás vádját, de bűnösnek találták, így hat és fél évet kell börtönben tölteni a nőnek. Férje már korábban elismerte a vádakat, a halálát megjátszó férfi végül hatéves börtönbüntetés kapott.

A bíró az ítélethez hozzáfűzte, hogy ennek a bűncselekménynek az igazi áldozatai a gyermekek, akik halottnak hitték apjukat a házaspár kegyetlensége miatt.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×