eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kétmilliós kártérítés egy kettétört tűsarkúért

Kártérítés jár annak a brit lánynak, akinek azért tört el a bokája, mert a lábán kettéhasadt az újonnan vásárolt tűsarkú cipő. A főiskolásnak a baleset miatt 2 millió forintnak megfelelő összeg üti a markát.

Csavarokkal rögzítették a bokáját, hetekig gipszet kellett viselnie és fel kellett adnia az állását egy brit diáklánynak, miután kettétört bal lábán a tűsarkú, amit először viselt.

A húszéves Sophie King szórakozni indult barátaival Manchesterben, ám az egyik villamosmegállóban eltört a cipője és megsérült a bokája. A lány - nem akarva elrontani a többiek szórakozását - továbbment, ám később akkora fájdalmai lettek, hogy mentőt kellett hozzá hívni.

"Beugrottunk az első bárba, és az első néhány pohár után kezdtem magam jobban érezni. Aztán egy mentőautó hátuljában ébredtem" - mondta Sophie King.

A lány felépülése után pert indított az üzletlánc ellen, amelynek egyik üzletében vásárolta a cipőt 35 fontért (körülbelül 10 ezer forintért). A Dolcis elismerte, hogy a lábbeli gyártási hibás volt, a Manchester megyei bíróság pedig 7200 fontos, azaz több mint kétmillió forintos kártérítést ítélt meg Sophie Kingenek.

A baleset elvette a lány kedvét a tűsarkú cipők viselésétől. "174 centiméter magas vagyok, amúgy sincs rájuk szükségem. Ezentúl csak vastagabb sarkú lábbeliket hordok majd, ha hordok egyáltalán" - mondta Sophie King.

A lány ügyvédje, Miki Haracre arra biztatja a nőket, ha ők is Sophie-hoz hasonlóan jártak, ne féljenek pert indítani. "Ha már hat hónapja hordták a cipőt, és az csak akkor ment tönkre, nehezebb dolguk lesz, ám, ha csak nemrég vásárolták, és az üzlet elismeri a felelősséget, ne habozzanak" - magyarázta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×