eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Bunkerbe hurcolták a gyerekeket, hogy megbüntessék őket

Nemcsak a gyermekotthonban, hanem egy, annak közelében álló bunkerben is kínozták a bentlakókat Jersey szigetén - állítja több egykori gondozott. A II. világháborús épületet most kezdik vizsgálni a rendőrök.

Hat tanú állítja, hogy nem a Jersey szigetén álló Haut de la Garenne nevű gyermekotthonban bántalmazták őket, hanem egy, annak közelében álló II. világháborús bunkerben.

A szakértők már hónapok óta vizsgálódnak a területen, az épület átkutatása során titkos cellákat derítettek fel, több mint 50 fogat, megégett emberi csontokat, béklyókat, vérfoltos textíliákat találtak, de a pincében rábukkantak egy betonkádra is.

Most, hogy új információkhoz jutottak, megkezdték a gyermekotthontól keletre fekvő bunker átkutatását.

Új tanúink arról számoltak be, hogy súlyos szexuális bűncselekményekre került sor a bunkerben. Hat különböző ember mesélt el hat különböző esetet - mondta a nyomozást vezető Lenny Harper.

A nyomozó hozzátette: a bunkernek több bejárata is van, így az otthon működése idején könnyen megközelíthető lehetett.

A Haut de la Garenne-i Nagy-Britannia legnagyobb gyermekbántalmazási ügye. A hatóságok azt gyanítják, hogy több mint száz embert bántalmaztak vagy öltek az 1867-ben épült, és a nyolcvanas évek végén bezárt nevelőintézet falai között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×