eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Csak tíz évre csukják le az amstetteni rémet?

Lehetséges, hogy csupán tíz évre csukják le Josef Fritzlt, a lányát 24 esztendőn keresztül háza pincéjében fogva tartó, és neki hét gyereket nemző osztrák férfit. Az osztrák büntetőjogban ugyanis nincs halmazati büntetés.

Nemi erőszak, a személyes szabadság jogellenes korlátozása, vérfertőzés és emberölés miatt emelhetnek vádat Josef Fritzl, a médiában csak amstetteni rém néven emlegetett osztrák férfi ellen.

A 73 éves Fritzl már beismerte, hogy 24 éven át fogva tartotta saját lányát a házának pincéjében, és hét gyereket nemzett neki.

Lehetséges azonban, hogy mindezekért a bűnökért a férfit csupán 10 évre zárják rács mögé, hiszen az osztrák büntetőjog nem ismeri a halmazati büntetés fogalmát: Fritzl csak azért a tettéért ül majd, amelyért a legnagyobb büntetés szabható ki rá.

Ügyészek szerint az emberölés és a nemi erőszak vádját lesz majd a legnehezebb a férfira bizonyítani az eltelt idő és a bizonyítékok hiánya miatt. A gyanú szerint Friztl 1997-ben egy kazánban elégette egyik gyermeke holttestét, aki születése után néhány nappal meghalt.

Az egyetlen dolog, amely miatt biztosan vádat emelnek Fritzl ellen, az lánya személyes szabadságának jogellenes korlátozása, amiért Ausztriában 10 év börtön jár.

"Az emberölést nagyon nehéz lesz bizonyítani, hiszen nincs rá orvosszakértői, vagy bármilyen más bizonyíték, ráadásul az eset meglehetősen régen történt" - mondta az ügyészség szóvivője.

"A nemi erőszak vádját ugyancsak nehéz lenne bizonyítani, hiszen nincs rá semmiféle tárgyi bizonyíték, így azt csak az áldozat vallomására lehetne alapozni, aki azonban eddig nem nyilatkozott" - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×