eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Meghalt, mert túl sok vizet ivott

Közel tíz liter vizet ivott nyolc óra alatt az a brit férfi, aki így akarta enyhíteni fogfájását. A kórházban először részegnek nézték, de kiderült, hogy az óriási mennyiségű víz bénította le. Napokkal később belehalt a víztúladagolásba.

A 44 éves Andrew Thorntont már évek óta kínzó fogfájás gyötörte, ám nem volt hajlandó fogorvoshoz menni, így saját módszerrel próbált enyhíteni fájdalmán: óriási mennyiségű hideg vizet ivott.

Az angliai Bradfordban édesanyjával és barátnőjével élő férfi tavaly az után került kórházba, hogy mindössze nyolc óra alatt 10 liter hideg vizet ivott meg. Hasonlóan tett az előző két napon is, azért, hogy így érzéstelenítse fájó fogát.

Az orvosok kezdetben ittasnak nézték, mert tántorgott és érthetetlenül beszélt, de később kiderült, hogy a részegséghez hasonló tüneteket a víztúladagolás okozta.

Nem sokkal kórházba kerülése után a raktárosként dolgozott férfi szívinfarktust kapott, és meghalt.

Orvosok szerint a napi 2-3 liter az ideális a szervezet számára, mert ez az a folyadékmennyiség, amit normális esetben a szervezet lead, elveszít.

A víz túladagolása felhigítja a vér sószintjét, felduzzadnak a sejtek és a szervek, és óriási nyomásnak lesz kitéve az agy.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×