eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Még inni is elfelejtett a rekordnagyságú kép megrajzolásakor

Egy mexikói művész elfelejtett enni, inni és aludni, de teljesítette álmát: akkora képet rajzolt, hogy bekerült a rekordok könyvébe.

Filemon Trevino sajtótájékoztatóján büszkén mutatta a Guinness Rekordok Könyve igazolását arról, hogy ő készítette el a világ legnagyobb ceruzarajzát.

A mexikói művész 6000 órát töltött a 411 méteres alkotás megrajzolásával, amihez 800 ceruzát használt fel. Műve a szívet és a keringési rendszert ábrázolja galambokkal, geometrikus alakzatokkal és összefonódott csövekkel.

A sajtótájékoztatón elmondta: annyira szenvedélyévé vált a rajzolás, hogy elhanyagolta az egészségét. Mivel teljesen elfeledkezett az ivásról, hétszer került kórházba kiszáradás, valamint szív- és veseproblémák miatt.

A 38 éves férfi 2004 júliusában kezdte el a rajzot, amit 2005 augusztusában fejezett be. Ez idő alatt alig törődött barátaival és családjával, szakállt növesztett és 16 kilót fogyott.

Azért csak most jelentette be a közel fél kilométer hosszú rajzát a Guinness Rekordok Könyvének, mert sokáig nem talált szponzort a 600 dolláros nevezési díj kifizetéséhez.

A rajzot márciusban mutatták be a regiomontanai egyetemen, ahol egy 50 méteres darabkát továbbra is kiállítanak. Az óriásalkotás maradékát egyméteres darabokra vágják fel, és szétosztják az érdeklődők között.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×