eur:
401.39
usd:
366.92
bux:
74216.64
2024. október 11. péntek Brigitta

A rendőrség mégsem tiltja meg a melegdemonstrációt?

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese lát esélyt arra, hogy megtarthatják július 5-én a tervezett melegdemonstrációt. Közölte: bár a rendőrség tegnap megtiltotta a felvonulást, a lehetőségekről tovább tárgyalnak. Mint mondta: mindkét félben megvan a kompromisszumkészség.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese lát esélyt arra, hogy megtarthatják július 5-én a tervezett melegdemonstrációt. Bodnár Zsolt közölte: bár a rendőrség tegnap megtiltotta a felvonulást, a lehetőségekről tovább tárgyalnak.

Az ezredes emlékeztetett arra: úgy ítélték meg, hogy a Deák tér - Andrássy út - Hősök tere útvonalra tervezett menet aránytalanul akadályozta volna a forgalmat, miközben amúgy is nehéz közlekedni a városban. Hangsúlyozta: úgy tűnik, mindkét félben megvan a kompromisszumkészség, így valószínűleg mégis megtarthatják a rendezvényt.

A rendőrség korábban azt javasolta, hogy a szervezők ne menetként, hanem egy konkrét helyszínen tartsák meg a programot. A szervezők képviselői szerint ezzel éppen azt a céljukat lehetetlenítik el, hogy láthatóvá tegyék a felvonulókat.

A tavaly július 7-én megrendezett melegfelvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×