eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A terhes férfi vallomása: "kislányunk születése lesz a hab a tortán" - képekkel

Négy hét múlva megszületik a világ első várandós férfijának gyermeke. A transzszexuális Thomas Beatie nyíltan beszélt a gyermekvárás örömeiről és nehézségeiről.

Négy héttel a gyermek megszületése előtt újabb megdöbbentő képeket közöltek a világ első terhes férfijáról.

A transzszexuális Thomas Beatie, aki Tracy Langondino néven, nőként született, később részlegesen férfivá operáltatta magát, majd házasságot kötött egy nála tíz évvel idősebb asszonnyal, Nancyvel. A 34 éves férfi mesterséges megtermékenyítésének köszönhetően gyermeket vár, és már a nyolcadik hónapban van.

"Fantasztikusan érzem magam, alig várom, hogy láthassam a gyermekem arcát. Nancy és én már a kezünkben akarjuk tartani a kislányunkat, és arra vágyunk, hogy végre megérinthessük" - mondta a News of the World című brit lapnak.

Thomas Beatie arról is beszélt, hogy terhessége meglepően könnyen zajlott eddig. "Eddig minden tökéletesen zajlott, szerencsés vagyok, hiszen nem voltak rosszulléteim. Amikor terhes lettem, olvasgattam az interneten a kismamák írásait, hogy mennyire fáj a hátuk, de nekem semmi hasonló gondom nem volt."

"A gyermekszoba már várja a kicsit, és a pelenkákat is bekészítettük. Minden készen áll" - tette hozzá a 34 éves oregoni férfi.

A várandós férfi és felesége már a nevet is kiválasztotta a gyermeknek, de a megszületéséig nem árulják el. A pár emellett újabb gyermekeket is szeretne.

"A családalapítás régi vágyunk volt, és ez négy hét múlva valóra válik. A kislányunk megszületése lesz a hab a tortán, ezzel válunk egy teljes családdá. Nem a férfi vagy a nő, hanem az ember vágya, hogy gyermeke legyen" - utalt arra a nemzetközi mértékű felháborodásra, amely teherbe esését kísérte.

Korábban egy nőgyógyász azt mondta: az amerikai férfi tudatosan készült a gyermekvállalásra. Átoperálása óta rendszeresen kapott tesztoszteront, azaz férfi nemi hormont, két éve azonban ezt szüneteltette, így a terhesség idejére hormonszintje normálissá vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×